Omslagfoto.png

Zoektocht 2021

Na vijf jaar hebben we alle hoeken en kantjes van Oudenaarde centrum gezien. Daarom gaan we voor een nieuw concept: een fietszoektocht waarbij we zoveel mogelijk deelgemeenten van Oudenaarde willen bezoeken. (Voor de minder sportievelingen... alles kan ook met de wagen gedaan worden). 

Onze zesde zoektocht start op 1 mei 2021 en loopt tot 15 september 2021.

Algemene informatie

 • De zoektocht loopt van 01 mei 2021 tot en met 15 september 2021. De antwoorden moeten binnen zijn ten laatste op donderdag 16 september 2021.  
   

 • De prijs voor 1 boekje bedraagt €5.
   

 • Er is een familiezoektocht en een zoektocht voor gevorderden.
   

 • Prijzenpot: beide winnaars krijgen elk een Oudenaarde-bon twv €100. Daarnaast krijgen de overige prijswinnaars Oudenaarde-bonnen twv €50 en €25. Hoe meer verkochte boekjes, hoe meer Oudenaarde-bonnen voor de prijzenpot. Daarnaast worden ook boeken, bierpakketten en grote flessen Ename bier geschonken door de stad Oudenaarde. 
     

 • De boekjes voor de zoektocht zijn vanaf 01 mei 2021 enkel verkrijgbaar bij de dienst toerisme van Oudenaarde, gelegen in het stadhuis van Oudenaarde. De dienst toerisme is 7 dagen op 7 open. Voor de openingsuren verwijzen we je graag door naar de website van Stad Oudenaarde. Mocht door de coronacrisis deze situatie veranderen, zullen we via de website van KWB Oudenaarde vermelden welke alternatieven voorzien worden. (eventueel een andere plaats waar je boekjes kan kopen, …)

  Wens je echter dat we zelf vooraf een boekje opsturen, dan mag je €5 voor het boekje + €2 voor de postzegels = €7 storten naar BE27 2850 4932 8973 op naam van KWB Oudenaarde. Vermeld duidelijk naam + adres. Na ontvangst van het bedrag zal het boekje worden opgestuurd.

 • Antwoorden kunnen binnengebracht worden door het officiële antwoordblad dat je in het boekje vindt, te deponeren in de voorziene groene ‘KWB brievenbus’ in de toeristische dienst. Ook kan je het antwoordblad opsturen in een voldoende gefrankeerde omslag naar ‘zoektocht KWB Oudenaarde’ – Broekstraat 107 – 9700 Oudenaarde.  
   

 • Prijsuitreiking: Vanaf zondag 03 oktober 2021 om 11:00u zullen alle antwoorden bekend gemaakt worden via een PowerPoint presentatie op de website www.kwb-oudenaarde.com. Na deze presentatie zullen ook alle winnaars van beide zoektochten worden bekendgemaakt.
   

 • Heb je opmerkingen over bepaalde wegaanduidingen, straatnamen of foto’s die niet meer zichtbaar of beschadigd zijn, of heb je andere opmerkingen of bedenkingen over deze zoektocht, stuur gerust een mail naar kwb.oudenaarde@hotmail.com.  De inrichters zijn echter niet verplicht om op alle mails te antwoorden.   

   

Parcours

 

De route van ongeveer 22km wordt best per fiets gedaan want niet alle wegen zijn geschikt voor de auto. Je kan er natuurlijk wel voor opteren om met de wagen naar de verschillende stopplaatsen te rijden. Onderweg moet er immers niet gezocht worden. Enkel op onderstaande acht plaatsen - in deze volgorde - kunnen jullie de objecten op de foto’s en de oplossingen op de bijhorende vragen vinden.

 1. Oudenaarde Centrum - Stadhuis

 2. Leupegem - Smallestraat (oud station)

 3. Kerselare - Kapel

 4. Volkegem - Kerk

 5. Mater - St. Amelbergakapel. (achter de kerk van Mater)

 6. Welden - Kerk

 7. Ename - Kerk

 8. Ename - Archeologische site (Sint-Salvatorstraat)

Afbeelding1.png

Fietsverhuur

Ben je niet van de streek, maar wil je toch graag de zoektocht per fiets doen? Dan kan je fietsen huren bij volgende bedrijven:

 

 • Asfra Flanders Fietsen

  Bergstraat 75
  9700 Oudenaarde
  Tel : +32 55/31.57.40

  Alle info kunnen jullie vinden via deze link: https://www.asfra.be/content/12-Fietsverhuur

  Het is beter om op voorhand te reserveren om zeker te zijn van je reservatie. Indien je last-minute nog wil reserveren kan dit ook, maar dan is er geen garantie dat er nog fietsen beschikbaar zullen zijn.

 • Centrum Ronde van Vlaanderen

  Markt 43
  9700 Oudenaarde
  Tel: 055/33 99 33

  Alle info kunnen jullie vinden via deze link: https://crvv.be/ride-like-a-pro/

  Hier kunnen enkel koersfietsen gehuurd worden. Je kan online reserveren en dit moet 1 dag op voorhand.

 • Descamps Fietsen

  Pontstraat 64
  9681 Maarkedal
  Tel : +32 55/20.70.25

  Alle info ivm verhuur kunnen jullie vinden via deze link: https://www.descampskoen.be/fietsverhuur-machineverhuur/

  Ook hier is het aangeraden om op voorhand te reserveren. Men heeft voornamelijk mountainbikes, E-bikes en E-mountainbikes in het assortiment.  

Deze zoektocht kwam tot stand door een initiatief van KWB Oudenaarde, in samenwerking met Stad Oudenaarde en dienst Toerisme.

Veel plezier!